4 Ocak 2011 Salı

BÜYÜCÜLER DÜNYASINDAN EĞLENCELİ TRIVIALAR (2)

- Filmlerdeki göndermeler bunlarla sınırlı değildi. Örneğin 3. film Azkaban Tutsağı'nda Hızır Otobüs'ün uyarı sistemi gibi çalışan Küçülmüş Kafa'nın sarfettiği "Little old lady at twelve o'clock! - Saat 12 yönünde yaşlı kadın var!" repliği yönetmen Tim Burton'ın 1992 tarihli 2. Batman filmi  Batman Returns - Batman Dönüyor'da Penguen karakterini canlandıran Danny DeVito'nun sarfettiği repliğin aynısıydı. Küçülmüş Kafa'yı da filmde Şişman Hanım'ı canlandıran Dawn French'in kocası Lenny Henry seslendiriyordu.


- Yine 3. filmden bir gönderme. Yönetmen Alfonso Cuaron, filmin bir sahnesinde Azkaban Tutsağı'ndan hemen önce çektiği Y Tu Mama Tambien - Ananı da'ya bir selam çakmıştı. Filmde iki erkek bir bayandan oluşan üçlümüz Harry, Ron ve Hermione hipogrif Şahgaga'nın idam edildiği sahnenin sonunda birbirlerine sarılmışlardı. Y Tu Mama Tambien'de ise o filmin iki erkek bir bayandan oluşan üçlüsü filmin sonlarına doğru aynı şekilde birbirlerine sarılarak dans ediyorlardı. Ancak Y Tu Mama Tambien'e yapılan gönderme bununla sınırlı kaldı. Zira filmin devamında Julio, Luisa ve Tenoch üçlü yapmaya başlıyor, alkolün de etkisiyle iki erkek arkadaş sevişiyorlardı.


- Harry Potter filmleri yer yer aile şirketi gibi bir görüntü de sundu. Filmlerde çeşitli isimler cameo olarak rol almışlardı ama aynı zamanda seride oynayan bazı oyuncuların ve yönetmenlerin aile üyeleri de filmlerde rol aldı :

6. film Melez Prens'te Tom Riddle karakterinin 11 yaşındaki halini canlandıran Hero Fiennes-Tiffin, Voldemort karakterini canlandıran Ralph Fiennes'in yeğeniydi.


7. film Ölüm Yadigârları'nda Bill Weasley rolünü canlandıran isimse, Alastor Moody rolünü canlandıran aktör Brendan Gleeson'ın oğlu Domhnall Gleeson.


Yine 7. film Ölüm Yadigârları'nda Mafalda Hopkirk karakterini canlandıracak olan isim, Sybill Trelawney rolündeki Emma Thompson'un kız kardeşi Sophie Thompson. Mafalda Hopkirk karakteri ilk kez 5. film Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda, Harry'e Hogwarts'tan atıldığını bildiren mor dudaklı konuşan bir mektup olarak görünmüştü.


Ve yazar Rowling tarafından bütün oyuncularının İngiliz olması şartı koşulan seride rol almayı başarabilen tek Amerika'lı. Yönetmenlerin kendileri ve isterlerse aile üyeleri, çektikleri bazı filmlerde rol alıyorlar bildiğiniz gibi. Peter Jackson Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi'nin bütün bölümlerinde hem kendisi cameo olarak görünmüş, hem de çocuklarını farklı rollerde oynatmıştı. Harry Potter serisinde ise yönetmen kendini geri çekti ama kızını filmde oynattı. İlk iki filmde Hufflepuff öğrencisi Susan Bones'ı canlandıran Eleanor Columbus, yönetmen Chris Columbus'un kızıydı.


- Biraz da dedikodu...Seride rol alan oyunculardan ikisi 90'lı yıllarda evliydiler. Gilderoy Lockhart'ı canlandıran Kenneth Branagh ve Sybill Trelawney'i canlandıran Emma Thompson. Çiftin evlilikleri bir süre sonra çatırdamaya başladı çünkü Branagh başka bir aktrisle evlilik dışı ilişki yaşıyordu : Helena Bonham Carter'la...En nihayetinde evlilik daha fazla yürümedi ve sona erdi, olayın kahramanları kendi yollarına gittiler. 2000'li yıllarda her üçü de Harry Potter filmlerinin kadrosuna katıldılar. Branagh 2., Thompson 3. ve Carter 5. filmde seriye dahil oldu. Thompson ve Carter bu sayede 5. filmin kadrosunda buluşmuş oldular. Yazılan ilk senaryoda St. Mungo Hastanesi'nin akıl hastalıkları koğuşunda yatan Gilderoy Lockhart karakteri de mevcuttu ancak daha sonra çıkartıldı. Eğer Branagh da 5. filmde yer alsaydı bu eski aşk üçgeninin bütün aktörleri aynı filmde buluşmuş olacaklardı. Ama olmadı. Thompson ve Carter'ın karakterlerinin de rolleri aynı sahnelerde değildi.


- İngiliz yönetmen Richard Curtis, 2001 yılında küçük oğluyla birlikte 1. film Felsefe Taşı'nın setine konuk olmuştu. Ardından 2003 yılında çok beğenilen romantik-komedi Love Actually - Aşk Her Yerde'yi çekti. Filmin kadrosu Harry Potter reunion'ı gibiydi. Emma Thompson, Alan Rickman, Frances de la Tour (Madam Maxime) gibi isimler filmde rol almış, daha önce Harry Potter'da rol alması gündemde olan ama programı sıkışık olduğu için değiştirilmek zorunda kalınan Hugh Grant de kadroda yerini almıştı. Hugh Grant filmde İngiltere Başbakanı'nı canlandırmıştı. Daha sonra 6. film Melez Prens'teki İngiltere Başbakanı rolü için yine Hugh Grant'in adı geçti ama karakter senaryonun son versiyonunda yer alamadı. Richard Curtis 2005 yılında 4. film Ateş Kadehi'nin DVD'si için üçlüyle buluşup yarım saatlik bir söyleşi gerçekleştirdi. Love Actually'de rol alan Alan Rickman'ın filmdeki karakterinin ismiyse - tamamen bir tesadüf müdür yoksa gönderme mi bilinmez - Harry'di.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder