4 Ocak 2011 Salı

 HARRY POTTER : ON YIL (KAPANIŞ)

İşte iyisiyle-kötüsüyle, acısıyla-tatlısıyla Harry Potter'la geçen 10 yılın hikayesi. Kitaplardan filmlere geçilirken uyarlamalarda yapılan tercihler ve bazı yönetmen seçimleri dolayısıyla çok eleştiriler alan ve kitapların fanlarıyla arası bir türlü güllük gülistanlık olamayan, ama bir türlü de vazgeçilemeyen Harry Potter serisi, önümüzdeki ay 19 Kasım'da ilk yarısı, ardından 15 Temmuz 2011'de ikinci yarısı gösterime girecek olan 7. film Ölüm Yadigârları'yla birlikte sinemaya veda edecek. Kişiler bazındaki istisnaların kaideyi bozmayacağını göz önünde bulundurarak genel duruma göre rahatlıkla söyleyebiliriz ki, 2001'den bugüne kadar gelen dönemde zamanında çok eleştirilmiş ve hakkında kötü söylenmiş bir çok Harry Potter filmi, yıllar geçtikçe daha sakin ve daha olumlu yorumlar alarak daha fazla sevilir oldular. "Yılların geçmesi bir şeyi değiştirmeye yetmez" diyecek olan seyirciler için bile film serisi, bir daha kolay kolay biraraya getirilmesi mümkün olmayan devasa oyuncu kadrosu, Hollywood ve İngiliz film sektörünün en kalifiye teknik ekiplerinden birkaçı, yaptıkları işlerle alanlarında her daim saygı ve övgü kazanan bestecileri, görüntü yönetmenleri ve yapım tasarımcısının kaliteli çalışmaları ile her zaman bir şans verilmeyi hakedecek kadar iyi ve 2000'ler popüler sinemasının ilk 10 yılına damga vuran, belirleyici olan bir dev prodüksiyon. Yıllar geçtikçe Star Wars - Yıldız Savaşları serisi gibi yoğun bir nostalji duygusu yaşatıp eski güzel günleri hatırlatma potansiyeline fazlasıyla sahip olduğu ve daha uzun yıllar boyunca izlenmeye devam edeceği de kesin gibi.

Yazar J.K. Rowling sözünden geri dönüp yeni kitaplar yazmaz ve WB. para hırsıyla sağdan soldan yeni filmler çıkartmaya uğraşmazsa, bildiğimiz Harry Potter serisi artık bitiyor. Kimbilir, belki başrol oyuncusu Daniel Radcliffe'in dediği gibi bir 30 yıl sonra filmlerin yeniden çevrimleri yapılır ve şimdiki seride başrolleri paylaşan genç oyuncular o yeniden çevrimlerde Hogwarts profesörleri rolünde konuk oyuncular olarak görünürler. Kitapları okumayan seyirciler final filmleri için ne bekleyeceklerini bilmeden, savunmasız bir şekilde bekliyorlar. Final macerasını beğenip beğenmeyecekleri belli olmaz. Filmlerden umduğunu bulamayan fanlar içinse bu son macera için söyleyebileceğim tek bir şey var : Kitapları okudunuz, öyküleri çok iyi biliyorsunuz. Elinizde son bir Harry Potter filmi kalmışken arkanıza yaslanıp, kitaptan çıkanı-değişeni çok fazla kafaya takmadan keyifli birkaç saat geçirip bu maceraya da hoşçakal deyin. Çünkü kitap serisi ne olursa olsun bu film serisi sadece Harry'nin serisi..."Sadece Harry"nin...
 
 HARRY POTTER : ON YIL

4 yorum:

  1. Merhabalar,

    Dosyadaki tüm yazıları tek tek okudum, hepsini çok beğendim. Elinize sağlık. Keşke zamanında keşfedip okumuş olsaydım da Çanakkale'deyken tanışsaydık. Kötü oldu.

    Onca zaman geçti. Hala bilmediğim detaylar çıkıyor bir yerlerden. Çok ilginç... :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Çanakkale'de okudunuz herhalde, artık gittiğinize göre :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, 2012'de mezun oldum. Özlemedim değil rüzgârlı Çanakkale'yi. :)

      Sil
  3. Gelin buyrun tekrar, bekleriz :)

    YanıtlaSil